Top

e-shops: Η νέα ευκαιρία για το κανάλι και ο σωστός τρόπος υλοποίησης

e-shops: Η νέα ευκαιρία για το κανάλι και ο σωστός τρόπος υλοποίησης

Η πανδημία έφερε έναν αναγκαστικό και βίαιο ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Μάθαμε την τηλεργασία και πλέον τη θεσμοθετούμε, γνωρίσαμε από κοντά την IP τηλεφωνία, γνωρίζουμε τα διαφορετικά user interfaces και έχουμε άποψη για τις διαφορές των Microsoft Teams, Google Meet και Zoom.
Η μεγάλη ευκαιρία του δικτύου όμως δεν είναι άλλη από την παροχή υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, που δεν βασίζονται σε έτοιμες πλατφόρμες όπου ο συνεργάτης δικτύου παίρνει απλώς μια έκπτωση για να εγκαταστήσει. Η ευκαιρία για το δίκτυο να μεγαλώσει και να δυναμώσει πραγματικά, είναι να υλοποιήσει υπηρεσίες και προϊόντα βασισμένα σε τεχνολογίες που δεν το δένουν με συγκεκριμένους κατασκευαστές. Δεν είναι τα πάντα ERP, antivirus και εκτυπωτές. Η υλοποίηση μιας ιστοσελίδας μπορεί να απαιτεί μια μικρή αρχική επένδυση εκπαίδευσης από τον συνεργάτη δικτύου και να του αποφέρει σημαντικά κέρδη, μεγαλύτερα από το στήσιμο ενός ERP σε μια εταιρεία 20 ατόμων!

Όταν ξεκίνησε η πανδημία, πολλοί πελάτες μας απαίτησαν να τους υποστηρίξουμε στην υλοποίηση των ηλεκτρονικών τους καταστημάτων Β2Β και B2C. Είχαμε δυο επιλογές: Είτε (α) να επεκτείνουμε το Regate Effective για να καλύψει την ανάγκη, είτε (β) να δώσουμε στους συνεργάτες μας τη δυνατότητα να δημιουργήσουν δικά τους προϊόντα βασισμένα σε ανοικτές τεχνολογίες. Η επιλογή ήταν εύκολη, πετύχαμε και τα δυο συνδυάζοντας την επέκταση του Regate Effective με front office το WordPress και το WooCommerce. Δηλαδή επενδύσαμε στη σχέση μας με το δίκτυο μεταπώλησης της ελληνικής αγοράς, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να δώσουν e-shops ανεξάρτητα με ποιο ERP έχει ο πελάτης, αφήνοντας ένα πολύ μεγάλο κέρδος στον συνεργάτη.

Η συνταγή και η επιλογή είναι απλή, όμως πρώτα πρέπει να γνωρίζουμε τα συστατικά:
Regate Effective: Η mobile πλατφόρμα που επιτρέπει τη σύνδεση με οποιοδήποτε ERP και επεκτείνει όλες τις δραστηριότητες ενός τμήματος πωλήσεων.
WordPress και WooCommerce: Σύμφωνα με τα trends του BuiltWith, περισσότερα από 70% των e-shops φτιαγμένα με WordPress, λειτουργούν με το WooCommerce. Περισσότερα από 500 νέα sites φτιάχνονται καθημερινά με WordPress, εκεί όπου η επόμενη πλατφόρμα έχει αντίστοιχα νούμερα 60-80 ημερησίως (Shopify, Squarespace, κ.α.). Είναι γεγονός ότι το 22% των top 1.000.000 eCommerce sites παγκοσμίως υποστηρίζονται με WordPress. Στην Ελλάδα και μόνο, υπάρχουν πάνω από 12.000 εγκαταστάσεις του WooCommerce, ενώ σύμφωνα με δεδομένα Σεπτεμβρίου 2020, οι συνολικές εγκαταστάσεις ξεπερνούν τα 2,8 εκ.

Δεν ήταν τυχαία η επιλογή της Regate να επενδύσει στη διασύνδεση του διδύμου «WordPress και WooCommerce» με το Regate Effective. Βασίστηκε στις παγκόσμιες τάσεις, που διέπουν ότι μια στις τέσσερις ηλεκτρονικές πλατφόρμες eCommerce βασίζονται σε αυτό το δίδυμο. Ουσιαστικά έχουμε παρουσιάσει ένα WordPress plug-in το οποίο διασυνδέεται με το Regate Effective και λαμβάνει είδη, πελάτες, τιμές ανά πελάτη, στοκ, φωτογραφίες και γεμίζει αυτόματα το WordPress. Τα βήματα είναι απλά για τον κάθε συνεργάτη:
1. Στήσιμο WordPress σε έναν hosting server (10 λεπτά)
2. Εγκατάσταση WooCommerce Plug-in (5 λεπτά)
3. Εγκατάσταση και Παραμετροποίηση Regate Plug-in (5 λεπτά)
4. Εγκατάσταση Regate Effective Και σύνδεση με το ERP (4 ώρες)
5. Επιλογή του σωστού theme από Online υπηρεσίες όπως themeforest.net (30 λεπτά)

Εντός 5 ωρών, με ή χωρίς τη βοήθεια της Regate, ένας πελάτης σας μπορεί να έχει το δικό του eshop και να λαμβάνει τις παραγγελίες από τους πελάτες του. Επιπρόσθετα στο e-shop μεταφέρονται οι κινήσεις από την οικονομική καρτέλα πελάτη και άλλα στατιστικά στοιχεία. Οπότε το WordPress site ουσιαστικά μετατρέπεται σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα υποστήριξης πωλήσεων για τον κάθε πελάτη σας.

Περισσότερα για το Regate WordPress plug-in και για την ευκαιρία μπορείτε να διαβάσετε στο https://myb2b.gr ενώ είμαστε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε να επεκταθείτε στον κλάδο αυτόν που τους ερχόμενους μήνες θα συνεχίζει την ανοδική πορεία με εκθετικούς ρυθμούς.